L’IES SORTS DE LA MAR OBRI LES SEUES PORTES A LA IGUALTAT

Visita a l'IES per a fer una xarrada reinvidicativa i literària

Elvira Cambrils, Pepa Guardiola i Roser Cabrera a l'IES

L’institut revindica els drets de la dona

El dia 8 de març es commemora la lluita per la igualtat de les dones.

Aquest dia va ser decidit per la gran explosió que va haver-hi en 1908 als Estats Units en una fàbrica de dones. Aquestes reivindicaven els seus drets, els seus baixos salaris i les seues miserables condicions de treball. En aquest esdeveniment van morir 129 dones. 

Mural pel 8 de Març           


S’ha evolucionat molt en alguns països, és a dir, les dones poden votar, treballar en bones condicions, ser respectades, ben pagades, i sobretot, tenir els mateixos drets que el homes. Però no en tots els llocs passa el mateix; així doncs, en alguns llocs, no poden eixir de casa i la seua llibertat està en poder del seu pare o marit.


Tertúlia amb l'alumnat de 2n de batxillerat

Tertúlia amb la visita de Elvira Cambrils, Pepa Guardiola i Roser Cabrera i l'alumnat de 2n de bat.



A l’IES Sorts de la Mar s'ensenya que s’ha de lluitar per les dones, perquè no totes tenen el mateixos drets que els homes i encara, falta per a aconseguir la igualtat completa. 

L’institut ha creat un parell d’exposicions organitzades pel departament de valencià amb la col.laboració dels alumnes de primer i segon d’ESO, que han escollit una dona important. A més, els alumnes de primer de batxillerat, han triat escriptores històriques valencianes que potser no han assolit el seu reconeixement per diversos motius.. 


Fi de la tertúlia litarària reivindicativa.

Fi de la tertúlia amb Directiva, corganitzacióElvira Cambrils, Pepa Guardiola i Roser Cabrera


També, alguns estudiants del centre, han creat i representat una sèrie de balls amb els professors, acompanyats per l’orquestra de l’institut. Al Jardí d'Innovació Cultural i Sostenible un grup de docents han llegit un poema de Maria Mercé Marçal commemorant així aquest dia tan assenyalat.




Chloé Gateau Peris. IES Sorts de la Mar. Dénia. 08/03/23

Comentarios